Slagter Hansen i Haslev

Slagter Hansen i Haslev, instruktør Karsten Biering produktion ITMEDIA, dokumentar/videodokumentation

Maj måned 2007 kunne slagtermester Niels Hansen, Ringstedvej 21 i Haslev fejre forretningens 130 års jubilæum. Endda på samme adresse i de seneste 107 år.

Forretningen blev grundlagt af oldefaderen Niels i 1877 i landsbyen Nordskov, lidt nord for Haslevs bymidte, og er siden gået i arv til Niels Hansens farfar og far inden han i 1979 selv overtog den efter i en længere årrække at have drevet den samme med faderen.

2007 blev imidlertid også det år, hvor Niels Hansen besluttede at trække sig tilbage fra slagtergerningen, der i alle årene har fået hans fulde arbejdstid og mere til. Niels Hansen specialiserede sig i fremstilling af hjemmelavede pølser og røgvarer og har høstet megen anerkendelse for sine produkter såvel i Danmark som i udlandet.

 

Med Niels Hansens pensionering lukkede en gammel slagterforretning, hvor så godt som alle drifts- og beboelsesbygninger fra omkring 1900 var velbevarede og fuldt udstyrede med maskiner og inventar. Alt dette kunne fortjene at blive bevaret rent fysisk som et minde om et tidligere meget udbredt håndværk.

kstramaterialet suppleres med en række privatfotos fra arbejds- og familielivet gennem ca. 100 år samt nye fotos fra butikken med bl.a. alle fersk- og røgvarerne, produktionslokalerne og beboelsen.

I filmen møder vi nogle af de mange faste kunder, og vi ser Niels Hansen fremstille grillpølser og spegepølser, tænde op i den gamle røgovn, udskære en halv gris, mens han også fortæller om familievirksomheden gennem fire generationer og om sit eget liv som selvstændig slagter. Herudover taler oldermand Erik Michelsen og Niels Hansen i privatboligen om slagterfaget og kunderne før og nu.

Længde: 45 minutter.

Med Booklet og Ekstramateriale.